A.2.3. Nyelvi vetélkedők

A nyelvi vetélkedősorozat célja a felső tagozatos diákok nyelvi ismereteinek bővítése, tudásuk összemérése volt játékos, szórakoztató keretek között.

Összességében elmondható, hogy a vetélkedő-sorozat elérte célját, a tanulók aktívan és jó hangulatban játszottak együtt, miközben szókincsük, nyelvi ismereteik bővültek. A kezdeményezés sikerét jól mutatja, hogy a diákok kérték a vetélkedő-sorozat folytatását.

Német nyelvi foglalkozás

A német nyelvi vetélkedők három fordulón át zajlottak. A feladatok három témakörbe csoportosultak: 1. közlekedés - országismeret, 2. tél-farsang, 3. tavasz-húsvét. Mindhárom fordulóban a feladatok a szókincs és kulturális ismeretek köré szerveződtek.

Angol nyelvi foglalkozás

Az angol nyelvi vetélkedők is három fordulón át zajlottak.

Az első fordulóban a feladatok a 7-8. osztályos szókincs és kulturális ismeretek köré szerveződtek. Nagy sikere volt és aktív részvételre ösztönzött az activity, a licitálós feleletválasztós játék, a dalszöveg-kiegészítés, az óriás puzzle feladvány és a tematikus szógyűjtő-verseny.

A második forduló az angol nyelvterületen elterjedt Valentin-nap témáját járta körül. A harmadik forduló témáját a tavaszi tevékenységek és a tavaszi ünnepkörök, a húsvét, anyák napja, a Föld napja stb. adták.

 

Megjelent: 2247 alkalommal