Értesítés
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

B.2.0. Egészségnapok

 

Egészségnap Jászteleken /2013. november 29./

 

A tagintézmény-vezetői köszöntés után előzetes feladatként készített egészségvédelemről szóló plakátok értékelését végezték tanulóink.

A lelki egészségvédelemről szóló előadást – melynek témája a barátság volt – 2. osztályos tanulóink „A nyuszi, az őzike és a répa” című dramatikus mesejátéka előzte meg, amelyhez két feladatmegoldás is kapcsolódott.

Ezután gyümölcs-saláta fogyasztással folytatódott a program. A gyümölcs-tálka szülők bevonásával készült, receptjét a gyermekek is megismerték.

A dohányzás káros hatásairól egy film tájékoztatta tanulóinkat.

Programjainkból nem hiányzott a mozgásos tevékenység sem, a 3-6. osztályos fiúk fociztak, a lányok és az 1. és 2. osztályos fiúk aerobikoztak.

Ezen a napon a gyümölcssalátán kívül az uzsonna is az egészséges táplálkozás jegyében készült, melyet terített asztaloknál, jóízűen fogyasztottak el tanulóink, vendégeink, és mi, nevelők is. A „menü” jászvajas rozskenyér volt reszelt sárgarépával illetve lilahagymával. Tanulóink visszajelzései alapján elmondhatjuk, azon túl,hogy kellemesen érezték magukat, sokmindent tanultak e nap alkalmával.

Ivanics Győzőné

tagintézmény-vezető


{gallery}galleries/TAMOP3.1.4_12_2/Jasztelek/egeszsegnap{/gallery}

 

 

 

 

 

 

A második egészség délután megszervezésére az idei tanévben 2014. 04. 14-én került sor. Rendezvényünk első felében a 2-6. osztályos tanulóink drog-prevenciós előadáson vehettek részt, amelyet egy rendőr tartott a gyerekek részére. Ebben az időben az 1. osztályos tanulók mesefilmet néztek. A program további része körszínpad szerűen zajlott. A salátabárban finom zöldségsaláta várta a gyerekeket, megtanulhattak néhány fontos és hasznos dolgot a zöldségekről. A tornateremben labdajátékokkal mozgathatták meg magukat. A délután további részén ügyességi, kézműves és dalos-táncos tevékenységek során bővíthették tudásukat. Nagyon kellemes és hasznos délutánt töltöttünk el.

 

{gallery}galleries/TAMOP3.1.4_12_2/Jasztelek/egeszsegnap2014{/gallery}

 

 

 

 

 

2014. november 21-én du. 13 órai kezdettel egészség délutánra hívtuk az iskola minden tanulóját. A programunk elsődleges célja, hogy tanulóink korszerű ismeretekkel és azok gyakorlásához szükséges készségekkel rendelkezzenek egészségük megőrzése és védelme érdekében. A tanulók életkoruknak megfelelő szinten, tanórán és tanórán kívül is foglalkozzanak az egészség megőrzése szempontjából legfontosabb ismeretekkel: a táplálkozás, az alkohol és kábítószer fogyasztás, dohányzás, a környezet védelme, az aktív életmód, a sport és a személyes higiénia területeken.
A program Ivanics Győzőné előadásával kezdődött, melynek során tanulóink életkoruknak megfelelő széleskörű tájékoztatást kaptak a fent említett témakörökből.
A továbbiakban körforgó szerűen vettek részt a vegyes életkorú csapatok a vetélkedő hat állomásán.
• Táplálkozási totó
• Tornagyakorlatok, személyes higiéniai totó,
• Daltanulás, zöldségnevek gyűjtése
• Fogászati totó
• Kreatív állomás: süni almából
• Gyógynövények: betűkoktél, kóstoló
A programot eredményhirdetéssel és jutalmazással zártuk. Minden résztvevő tanuló fogápolási eszközöket, müzli szeletet kapott, a helyezést elérő csapatok tagjai további tárgyjutalomban részesültek.

 {gallery}galleries/TAMOP3.1.4_12_2/Jasztelek/egeszsegnap_2_2014{/gallery}

Megjelent: 3209 alkalommal