A.2.2 Nyelvi témahét

Résztvevők létszáma átlagosan: 183 fő
1. alkalom: 175 fő; 2. alkalom: 191 fő
Az idegen nyelvi program két alkalommal valósul meg iskolánkban.
Az 1. témahét időpontja 2014. május 5-13-ig terjedő időszakban volt; a 2. nyelvi témahetet 2015 márciusára terveztük.
A program során a nyelvszakos kolléganők szerveztek változatos, tartalmas programot, mind az angolt, mind a németet tanuló gyerekeknek. A programok szervezése folyamán figyelembe vették a diákok képességeit és idegen nyelvi ismereteit, tudását. Hangsúlyt fektettek a nyelvi ismereteken kívül az ország-ismereti témákra is. A gyerekek kis csoportban való együttműködés során megtanulták, ki, kire támaszkodhat, ki miben jó, illetve mivel tud hozzájárulni a sikeres munkához. Saját ötleteiket valósíthatták meg, kreativitásukat fejlesztették a kiállítási plakátok elkészítésében. Idegen nyelvi tudásukat olyan témákban fejlesztették, ami megragadta a fantáziájukat, így szívesen kutakodtak az Interneten, könyvekben. A délutáni programokon nagy számban vettek részt, érdeklődve nézték az angol nyelvű filmeket, aktívan részt vettek a drámaelőadáson, lelkesen csodálták a kiállított plakátokat, és izgultak a vetélkedők alatt. A közösen tanult gyerekdalok megmutatták nekik, hogy ezek mennyire közel hozzák a különböző kultúrákat.
A nyelvi témahét keretében a diákoknak lehetőségük nyílt megismerkedni az osztrák fővárossal is. Egy tanulmányi kirándulás során bepillantást nyerhettek Bécs mindennapjaiba, megismerkedhettek a város nevezetességeivel, kultúrájával, rengeteg élményt szerezve motiváltabbak lettek a további nyelvtanulásra.
Apró szituációkba kerülve kipróbálhatták nyelvtudásukat, sikerélményhez jutva ezzel.
A témahéten gondoltunk a leendő kisdiákjainkra is, akik óvodásként bepillantást nyerhettek a német nyelv rejtelmeibe egy bemutató óra keretén belül.

A2.4       Anyanyelvi nyelvtanár alkalmazása – A program során idegen nyelvi tábor valósult meg. Iskolánkból 9 tanuló vehetett részt a Sástón megrendezésre kerülő angol nyelvi táborban. A gyerekek sok élménnyel és sok új ismerettel térhettek haza.

Megjelent: 2647 alkalommal