A.1.1. Erdei iskolák, ökotáborok

A tanulók és a szülők körében a legnépszerűbb programelemnek bizonyult. Az 1-2 éjszakás programokat többnyire közeli helyszínekre terveztük, ezért két három nap alatt a természeti (nemzeti parkok), kulturális (múzeumok, kiállítások) és szabadidős (uszoda, csúszdapark) programokat változatosan tudtuk megvalósítani.

Négy csoportunk látogatott el a 30 éves Hortobágyi Nemzeti Parkba, ahol igen változatos és érdekes programokkal várták a gyerekeket. A Pásztormúzeum, a Körszín és a kilenclyukú-híd melletti fogadóban berendezett kiállítás a pusztai állatvilágot és életformát mutatta be a gyerekeknek. A szafari kiránduláson a pusztai őshonos állatokkal ismerkedtek meg. Minden gyerek kedvence volt a Pusztai Állatpark, ahol birkák, kecskék lovak, szamarak és a magyar baromfiudvar lakóit lehetett megsimogatni. Az őszi kirándulásokon természetesen a daruvonulás csodálatos eseményét is megfigyelték a tanulók. Az egész napos szabadtéri tevékenységek után pár perces utazással Hajdúszoboszlóra vagy Balmazújvárosba érkezhetünk, ahol este a gyerekek fürdéssel is tölthették az az estét. Másnap Debrecen nyújtott látnivalókat: Déri Múzeum, Református Kollégium és templom, Debreceni Tudományegyetem.

Egy csoport a kedvelt táborozóhelyen: Nagyvisnyón töltött el tartalmas napokat. Bükkszentkereszt és Kétbodony helyszíneken a Bükki Nemzeti Park élővilágát ismerték meg a gyerekek a tanösvényeken tett kirándulások alkalmával.

A Szegedre szervezett programok során a Szegedi Egyetem különböző karainak meglátogatása során a természeti környezet megismerését célzó interaktív foglalkozásokon vettek részt a tanulók.

Megjelent: 3055 alkalommal