B.1.0. Mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok

Labdarúgás

Az edzések látogatottsága igen nagyszámú volt. A foglalkozások egymásra épültek. Szemmel látható fejlődés volt  megfigyelhető a gyerekeknél, hétről-hétre ügyesebben végezték a feladatokat. A versenyszerű gyakorlatokat kimondottan szerették csinálni.

Társastánc

A társasági táncok megismerése, megtanulása mindig magával ragadta az embereket ( felnőtt, gyermek ).

Ennek a programnak a megvalósulásával olyan gyerekek is részt vehetnek ebben, akiknek szülei önerőből nem tudnák finanszírozni.

Összesen 27 gyermek jelentkezett a szakkörbe. A szülők is támogatják gyermekeiket.

A tanulók lelkesedéssel fordulnak a klasszikus és latin-amerikai, divattáncok megtanulása felé, hiszen vidám hangulatú órákon, játékos formában sajátítják el a táncok alapjait. Így sikerélményhez jutnak és sok hasznos információt kapnak. Mozgáskoordinációjuk, testtartásuk javul, egészségesebben élhetnek.

Zenés mozgásos torna

2013 őszén a 2.osztály 16 fővel kezdte el a  szakkört. A foglalkozásokat minden alkalommal táncelőkészítő gimnasztikai gyakorlatokkal kezdtük. Kezdetben kísérőzenére épülő ritmusos járásokat, dobogásokat,tapsolásokat végeztünk és az interaktív tábla segítségével különböző táncokkal ismerkedtünk meg.  Megismerkedtek a gyerekek a disco tánc elemeivel. Az iskola által rendezett karácsonyi ünnepségen a bemutatták a tanult táncokat, mellyel nagy sikert arattak a szülők,nevelők és gyerekek körében.

Alapvető tánctechnikai váltásokkal, témákkal ismerkedtünk a következő időszakban. Megtanulták a tanulók a cha-cha-cha alapjait, majd sikerült párban is eltáncolni. Az iskolai farsangi bálon örömmel léptek fel a gyerekek.

2014. márciusában elindítottuk a második csoport foglalkozásait is. Ezt a csoportot az első osztály alkotta.

A következő év könnyebben indult, hiszen már nem volt idegen a gyerekek számára a zenés mozgás, a tánc szeretete, a fellépések fontossága és izgalma sem. Az egyik csoportot a 3.osztály alkotta,akik már 1 évig jártak előtte ezekre a foglalkozásokra. A másik csoport átalakult, az elsős és másodikos gyerekek alkották.

A másfél év minden gyermek számára sok újdonságot hozott. A tanulók megtanultak zenére tornázni különböző eszközök segítségével,fejlődött ritmusérzékük,különböző táncokat ismerhettek meg. Sok új játékot tanultak, a fellépések alkalmával pedig a szülők is láthatták a  gyerekek munkáját.

Megjelent: 2515 alkalommal