B.1.0. Hagyománnyá tehető iskolai események


Gyermeknap

 2014. június 13-án megrendezésre került iskolánkban a Hagyománnyá tehető iskolai esemény, melynek keretében gyereknapot tartottunk. A pályázatban meghatározott összeg – 190 000 Ft, azaz egyszázkilencvenezer forint – felhasználásra került.

A rendezvényen 1 – 8. osztályos tanulók vettek részt, összesen 164-en.

Az előzetes tematikának megfelelően 10 tevékenységgel foglalkozhattak tanulóink. A foglalkozásokat pedagógusok, szülők és szakemberek irányításával végezhették. Az osztályok szervezetten, pedagógus vagy szülő kíséretével vehettek részt a mozgásos, játékos, kreativitást igénylő állomásokon. Az első állomáson két csoportban – alsó, felső tagozat – ismerkedhettek meg az aerobik mozgással. Ezután osztályonként külön-külön lehetőségük volt a gyöngyfűzés elsajátítására, arcfestésre, gyümölcstál készítésére, karaoke éneklésre, rajzolhattak aszfaltra, kígyó lufiból különböző figurákat hajtogathattak. A nap legsikeresebb játéka az óriás csúszda, az óriás csocsó és a rodeobika volt. Fegyelmezetten, szabályokat betartva vették igénybe ezeket a játékokat is.

Napközben folyamatosan kaptak ásványvizet. A reggeli, ebéd és az uzsonna költségét a diákönkormányzat fedezte, így a nap során az iskolában tölthették a gyerekek az étkezési időt is.

Nagyon jól érezték magukat a tanulók, a szülők szóbeli visszajelzései is elégedettséget jeleztek. A nap elérte a kitűzött célokat:

-          Az iskola tanulói olyan programokban vettek részt, amelyek játékosan fejlesztik manuális tevékenységüket,

-          gasztronómiai ismereteik bővítésére lehetőséget kaptak,

-          kipróbálhatták előadói képességüket,

-          közös játékos testmozgáson vehettek részt, amely teljesen eltért a mindennapok mozgásától,

-          kipróbálhatták kreativitásukat az aszfaltrajz készítésekor,

-          társasjátékot játszottak kinn a szabadban, nagy táblákon,

-          és kipróbálhattak olyan játékokat, amelyek kipróbálására nincs egyéb lehetőségük.

Az indikátorban 141 tanuló részvétele van meghatározva, ezt teljesítettük, hiszen összesen 164 tanuló volt jelen a rendezvényen.

Megjelent: 2279 alkalommal