B.1.0. Mindenapos testnevelés részét képező mozgásprogramok

Sport

Április 15-én kerékpártúrával egybekötött sportdélutánt szerveztünk az alsó tagozatos tanulóknak Jászdózsára.

Indulás előtt ellenőriztük a biciklik állapotát (fék, gumi, stb.). Megbeszéltük a helyes kerékpáros közlekedés szabályait, és azt, mire kell ügyelni az út során. Felhívtam a figyelmet a megfelelő követési távolság betartására, a láthatósági mellény fontosságára. Nagy izgalommal indultunk el. Egy pár perc pihenőt beiktatva Tarnaörs határában, a megbeszélt időpontra értünk oda. Jászdózsán már türelmetlenül vártak bennünket az ottani diákok.

Öltözés után először Halászfogót játszottak a gyerekek, majd kialakítottuk a csapatokat, a váltó versenyhez. Minden versenyszám előtt valaki bemutatta a végrehajtandó feladatot.

A feladatok a következők voltak:

1.Futás párokban váltóbottal, zsámoly megkerülése, váltás a társakkal.

2. Futás labdával a kézben, bója megkerülése.

3. Futás labdavezetéssel, bója megkerülése, labdavezetés vissza.

4. Burgonyaültetés.

5. Futás különböző méretű labdával, belerakni a zsámolyba, következő tanuló visszahordja.

6. Öltöztető verseny.

A csapatok tagjai hangos kiabálással buzdították egymást. A tanulók pontosan, precízen, sportszerűen versenyeztek.

A játék végén eredményt hirdettünk, a gyerekeket üdítővel és csokival jutalmaztuk.

Gyorsan eltelt az idő, szomorúan vettük tudomásul, hogy már indulnunk kell haza. Megbeszéltük, hogy jövő tavasszal is megismételjük ezt a sportnapot. Mindenki nagyon jól érezte magát.

A hazafelé utat nehezebben tettük meg, mivel a tanulók már nagyon fáradtak voltak. Néhányszor megálltunk, így próbáltunk ezen segíteni. Két defektet is kaptunk, de ezt a hibát gyorsan elhárítottuk.

Az oda-és visszaúton is minden gyerek a közlekedési szabályokat betartva közlekedett.

Összességében egy nagyon jó, tartalmas, élményekben gazdag délutánon vettek részt a tanulók.

Egyik legfontosabb tevékenységnek kell lenni a gyermekek életében a mozgásnak a sportolásnak. Erre adott lehetőséget ez a program elem tevékenységi köre is. Több alkalommal is kerékpártúrával kötöttük egybe a játékos sorversenyek, ügyességi feladatok megoldását. Jászdózsára bicikliztünk át. A diákok az út során hasznosítottak a közlekedési ismeretek oktatásán elhangzottakat. Gyakorolták a helyes kerékpárok közlekedés szabályait is.

Mindkét évben több korosztályban fociztak a tanulók. Miskolci illetve budapesti csapatok is indultak a versenyeken. A rendezvény színvonalát emelték a híres sportolók akik jelen voltak az eseményen.

Megjelent: 2536 alkalommal