A.1.2. Alkalomszerű mozgásos tevékenység

A.1.2. Alkalomszerű mozgásos tevékenység úszás

A nyári szünet nagyszerű programmal kezdődött több, mint 20 gyermek számára. A jászberényi strandon 3 nevelő irányításával úszásoktatás kezdődött a számukra.

Minden reggel – illetve két alkalommal délután – nagy izgalommal várták a gyerekek a gyülekezőnél, ma vajon milyen feladatok várnak rájuk. A tanár bácsi irányításával és a tanár nénik segítségével naponta kétszer 45-60 percig tanulták az úszás alapjait. A tervezet szerint megismerkedtek a mellúszás, a gyorsúszás, a hátúszás és pillangóúszás alapjaival. Mindezt sok szárazföldön és vízben végzett játékos feladatokkal előkészítve. Cél volt még, hogy a gyerekek megszeressék a vízhez kapcsolódó mozgásformákat, fejlődjenek képességeik és hozzájáruljunk az egészséges életmód tudatos kialakulásához; az úszásoktatás során erősödjön meg az alkalmazkodóképességük, a magatartási és balesetvédelmi szabályok megtartásával személyes felelősségvállalásuk.

A program két hete alatt összesen 12 alkalommal vettek részt a gyerekek az oktatásban, melynek eredményeképpen 10 gyermek meg is tanult úszni.

Tari Györgyi

projekt megvalósító

A.1.2. Alkalomszerű mozgásos tevékenység korcsolyázás

A Jászsági iskolák fejlesztése TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0168 keretén belül az alkalomszerű mozgásos tevékenység projektelemen belül összesen 6 alkalommal, szakképzett oktató segítségével összesen közel 100 gyerek jutott korcsolyázási lehetőséghez.

Örülünk, hogy sok gyereknek egy életre szóló élményt nyújtottunk.

 

Megjelent: 2392 alkalommal