A.1.4. Sportkirándulások

Sportkirándulás 2014.10.11             Helyszín: Gödöllő - Hatvan

2014. október 11-én 54 tanuló, és 6 pedagógus indult sportkirándulásra Jászjákóhalmáról. Programunk első állomása Gödöllőn a Grassalkovich kastély volt, melynek szépségén ámultak a gyerekek, különösen, amikor az idegenvezető a királynő életéről mesélt. A kastély megtekintése után, megnéztük a Horthy bunkert, és  3D-s vetítés keretében betekinthetünk a "Kastély egykori és mai" életébe. A gyönyörű kastélyparkban hatalmas túrát tettünk, és a természet szépségeit fedeztük fel.
Kirándulásunk második állomása Hatvan volt, ahol egy csodálatosan felújított, és nemrég átadott interaktív Vadászati Múzeumban jártunk. Szerepelt  a kipróbálható feladatok között nyomkövetés, magasles megmászása, toronyból való csúszdázás, lézeres puskával célba lövés. Közben, szinte észrevétlenül megismerkedhettünk a magyarországi halakkal, vadakkal, és élőhelyeikkel is. Utolsó állomásként egy játszóteret kerestünk fel, ahol játékos formában lehetett csúszni, mászni, egyensúlyozni.

Sokat tanultunk, és mozogtunk ezen a napon, a kirándulásról fáradtan, de teli élményekkel tértünk haza.

Sportkirándulás: Szilvásvárad 2013.10.05.

45 tanuló részvételével sportkirándulást szerveztünk Szilvásváradra. Autóbusszal érkeztünk a Szalajka-Fatelep induló állomáshoz, ahol kisvonatra szálltunk, és felvonatoztunk a Nagyrétre.

 Innen elindulva felmásztunk az ősember barlangjához, ami a kisebbek számára kihívást jelentett. Visszaérve a tisztáshoz, megnéztük a Fátyol-vízesést, amely az őszi tájban igencsak kedves látványt nyújtott. Egy rövid játék és ebéd után megtekintettük a Szabadtéri Erdei Múzeumot, majd az Erdészeti Múzeumot. Sok hasznos dolgot láthattunk, amelyek hasznosulnak az iskolai tanulmányokban.

Végül visszagyalogoltunk a Szalajka-völgy bejáratánál várakozó buszunkhoz. Kellemes fáradtsággal, és kellemes élményekkel tértünk haza.

Megjelent: 2642 alkalommal