A.4.0. Komplex közlekedési ismeretek oktatása

2014. május 6-án került megrendezésre a közlekedési délutánunk az első, második és harmadik osztályosok részvételével. Először oktatófilmet néztünk a helyes gyalogos közlekedésről, melyhez feladatok tartoztak. Utána memóriakártyát készítettünk az általuk jól ismert közlekedési táblák felhasználásával. A tornateremben zárult délutánunk, ahol biciklis ügyességi feladatok várták a résztvevőket. Szerintem hasznosan telt az idő, reméljük a kapott tudást tudják majd alkalmazni tanulóink.

2014. május 7-én került megrendezésre a közlekedési délutánunk a negyedik, ötödik, hatodik osztályosok részvételével. Először oktatófilmet néztünk a helyes biciklis közlekedésről, melyhez feladatok tartoztak. Utána memóriakártyát készítettünk az általuk jól ismert közlekedési táblák felhasználásával. A tornateremben zárult délutánunk, ahol biciklis ügyességi feladatok várták a résztvevőket. Szerintem hasznosan telt az idő, reméljük a kapott tudást tudják majd alkalmazni tanulóink.

2014. június 5-én harmadik alakalommal került megrendezésre a közlekedési délutánunk.
A programban az iskola összes osztálya részt vett. Először rendőr tartott előadást a gyerekeknek a megfelelő kerékpáros közlekedésről. Ezt követően a gyalogos közlekedés szabályait vetítettük le, majd ehhez kapcsolódóan oldottak meg tesztfeladatokat a tanulók. A feladatok megoldása és megbeszélése után jelzőtáblákat készítettünk. A nagy sikerre való tekintettel ismét megrendeztük biciklis ügyességi vetélkedőnket.
Ez a délután is nagyon jó hangulatban telt, ami szerintem köszönhető a változatos feladatoknak is.

 

Megjelent: 2591 alkalommal