A.1.4. Sportkirándulások

MÁTRA SZÁNKÓ TÚRA

2015.02.28.

Az 1 napos kirándulás részeként gyalogtúrával tettük meg a Kékestető – Mátraháza útvonalat. Megismertettük a tanulókat a turistajelzésekkel, s a tájékozódási módszerekkel. Kiváló időjárási körülmények között, egészséges természeti környezetben töltöttük el a napot. Kapcsolódó programként rövid sétát tettünk Gyöngyös belvárosában, ahol megnéztük a nevezetes épületeket és köztéri szobrokat.

 

 

TÁPIÓVIDÉK OKTATÁSI KÖZPONT

2014.05.

 

 

GYALOGTÚRA + LOVAGLÁS AZ UGRIN TANYÁN

2014.09.19.

A szakképzett oktatók szeretettel fogadták a 3. és 4. osztályos tanulókat. A program célja a gyerekek lovas kultúrájának kialakítása és fejlesztése gyakorlati és elméleti feladatokkal. Olyan lovas kompetenciák kialakítása, amelyek lehetővé teszik a lóval való bánásmód kialakítását, valamint a lovas szakági alapok elsajátítását. Az oktatók figyelembe vették a gyerekek képességeit, így építő hatást értek el az adott gyermekeknél.

 

 

GYALOGTÚRA + LOVAGLÁS AZ UGRIN TANYÁN

2014.09.26.

A lovaglással egybekötött gyalogtúrán vettünk részt. Célunk a természeti környezetünk megfigyelése és megóvása, valamint gyermekeink állóképességének növelése volt. A szakképzett oktatók nagy hozzáértéssel avatták be a gyerekeket a helyes lótartás ismereteibe. Az elméleti oktatás után 4-es csoportokban lovagolhattak a gyerekek.  Az oktatók figyelembe vették a gyerekek képességeit, így építő hatást értek el az adott gyermekeknél.

 

 

TÁPIÓVIDÉK OKTATÁSI KÖZPONT

2014.09.27.

TÁPIÓVIDÉK természeti étékeivel ismerkedtek meg tanulóink. A változatos növény- és állatvilág nagyon lekötötte figyelmüket. A hasznosan eltöltött idő, a tanulók tudását, érdeklődését, majdan tanítási órán fogják tudni alkalmazni.

 

 

MÁTRA TÚRA

2014.09.20.

Kitűzött céljainkat sikerült megvalósítanunk ezen a programon. Huszonöt tanulóval néztük meg a felújított Mátra Múzeum kiállításait. A kékestetői tévétoronyból igaz az orrunkig sem láttunk el a köd miatt, de a lépcsőmászás legalább jó bemelegítés volt az ezt követő túrához. Ez bár fizikálisan néhány gyermeknek megterhelő volt, ám mindenképpen nagy élmény különösen azok számára, akik a Mátrában még sosem jártak, és hegyeket, forrásokat is csak képeken láthattak.

 

MÁTRA TÚRA

2014.11.29.

Ez a kirándulás valóban különleges volt. A gyöngyösi Mátrai Móka Játszóház vidám vetélkedője megalapozta a jókedvünket. Ezt követte a túra a Mátra lejtőin és emelkedőin, ami igazán próbára tette a figyelmünket, egyensúlyérzékünket és fizikumunkat is, hiszen előző nap a havas vidékre egy kis ónos eső is esett. A táj viszont ettől gyönyörűvé változott, és havat is ekkor láttunk először. Egymást segítve, kisebb botlásokkal végig tudtunk menni a tervezett útvonalon, és ez mindenkit jóleső érzéssel töltött el.

 

 

BÜKKI GYALOGTÚRA

2014.09.28.

2014. szeptember utolsó hétvégéjén keltünk útra különjáratú autóbusszal Felsőtárkányba. Turistaúton és egy tanösvényen keresztül túráztunk le Egerbe, ahol a Donner Étteremben ebédeltünk meg. Ezután felfedeztük Eger nevezetességeit: Bazilikát,Dobó-tér, Egri vár, Színház, sétáló utca,Minaret . A 14 km-es gyalogtúra nagy erőpróba volt az alföldi diákjainknak, de becsülettel végig csinálta mindenki.

 

RECSK

2015.05.26.

2015 májusában Recsken meglátogattuk a valamikori kényszermunkatábort. Mivel nyolcadikban tananyag ez történelemből, így ez kiegészítette a tananyagot. A tábor megismerése után a természet feltárása következett, így felfedeztük az Ilona-vízesést, ami igazi élmény volt. A tanulók a kirándulásról élményekben gazdagon tértek haza, mert igazi képet kaptak az 1950-es évek Magyarországáról.

 

MÁTRA

2015.05.26.

Az 1 napos kirándulás részeként gyalogtúrával tettük meg a Kékestető – Mátraháza útvonalat. Megismertettük a tanulókat a turistajelzésekkel, s a tájékozódási módszerekkel. Kiváló időjárási körülmények között, egészséges természeti környezetben töltöttük el a napot. Kapcsolódó programként rövid sétát tettünk Gyöngyös belvárosában, ahol megnéztük a nevezetes épületeket, Mátra Múzeumot és köztéri szobrokat.

 

BÉCS

2015.06.15.

Nagy izgalommal készültünk az utolsó tanítási napra tervezett bécsi kirándulásra. Sokat hallottunk már az osztrák főváros szépségéről, de társaimmal együtt újdonság volt számunkra, nem jártunk még Bécsben. Utunk első állomásaként a Schönbrunni kastély gazdagon díszített, előkelőséget sugárzó, színpompás termeit jártuk végig magyar nyelvű idegenvezetés segített bennünket. Rengeteg turista volt ezen a napon is kíváncsi az osztrák császárok „lakhelyére”. A kastély udvarára tervezett sétánk sajnos elmaradt, az égiek nem voltak kegyesek hozzánk! Autóbusszal körbejártuk a várost, majd rövid sétára indultunk a belvárosba. Sok a zöld terület,rengeteg virág van,folyamatosan újítják fel a régi épületeket! Ellátogattunk abba a cukrászdába, ahol a világszerte ismert  ZACHER torta készült. Sétánk a Mariahilferstrasse-n ért véget. Hazafelé a kivilágított esti pompában fénylő Budapesten jöttünk át, megállapítottuk, hogy a mi fővárosunk is nagyon szép!

 

Ópusztaszer

2015.06.16.

Tanulóink megismerkedhettek Ópusztaszerrel:Feszty-körkép; Szer monostora és települése, Honfoglalási Emlékmű; Promenád 1896 (viselettörténet; kisvárosi és nagyvárosi sétálóutca, pillanatképekkel, millenniumi hangulattal); Az Emlékpark történetével, Reneszánsz Panoptikum (Mátyás lakomaasztala), Királyi Koronák, Koronás Királyok A csengelei kunok ura és népe (régészet); Őseink arcai (antropológia; Hogyan néztek ki eleink? Milyen betegségek pusztítottak a honfoglalás korában?); „Ilyet nem látott a Kárpát…” (A kiállítás betekintést enged a Feszty- körkép történetének kulisszái mögé; az előkészületektől a festmény pusztulásán át, az újjáéledésig.); Multimédiás játszótér; „Vár állott, most kőhalom” - Várak és a csaták a középkori Magyarországon; Kincsek a földből – Régészet és numizmatika szépségei.

Megjelent: 3736 alkalommal