B.1.0. Mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok

A múlt tanévtől kezdődően bevezették a mindennapos testnevelést. Ennek népszerűsítésére szerettünk volna egy olyan programot összeállítani diákjaink számára, ahol kipróbálhatják a „nem feltétlenül „az iskolában végezhető sportolási lehetőségeket. Mivel jön a nyár, kezdődik a szünet. Szerettük volna a szabadban végezhető sportokat bemutatni, megszerettetni a tanulókkal. Csapatjátékokat, úszást.
Az általános bemelegítést, ami a szerveztetünk „felébresztésére „ szolgált, iskolánk két tanulója Bóna Réka és Rádli Gréta vezette.
Küzdő jellegű mozgásformákat, erősítést, állóképesség fejlesztésére szolgáló gyakorlatokat is bemutatott a tanulóknak Fülöp Roland egy rövidített karate edzést vezetve.
Közkedvelt csapatjátékokat játszhattak a tanulóink, strandfoci és strandröplabda pályán. Itt megismerhették a szabályokat, játékos formában megismertette velük a játékokat Kiss Attila és Bús Linda testnevelő.
Az úszás nagyon fontos és szinte kötelező mozgás megtanulása. A vízben játékos formában tanultak, akik kevésbé vagy nem tudtak. ( Vízhez szoktatáson vettek részt.) Akik tudtak úszni, az uszodában úszóedző segítségével csiszolhatták a technikájukat. Szöllősiné Kárpáti Ágnes és kollégája segítségével.
Szellemileg is megmozgattuk tanulóinkat, egy TOTÓ-t tölthettek ki a mindennapos testneveléssel kapcsolatban.
A tanulók egy-egy állomás között lazíthattak a meleg vizes medencében.
Az első és másodikos tanulóink játékos sportvetélkedővel szerették meg a mozgást. A sokszínű játékok nagyon tetszettek a gyerekeknek. A különféle gyakorlatokban mindenki jól érezte magát. A tízórait követően az állatkertben tettek egy sétát, és a jó időre való tekintettel a strandon játszottak egy órát a meleg vízben.

A program elérte a célját a tanulók apraja-nagyja jól érezte magát, mindenkit sikerült megmozgatni, azzal a céllal, hogy megismerjék, megszeressék a szabadtéri játékokat, sportokat. Ne féljenek a víztől és ússzanak.

Megjelent: 2636 alkalommal