A.2.3. Nyelvi vetélkedők

Első

Egy nagyon jó hangulatú délutánon vett részt 25 gyerek és 2 pedagógus az angol nyelvi vetélkedő keretein belül. Már a délelőtti órákban lelkesen készülődtünk a teremben. Pogácsával, üdítővel és egy kis cukorkával vártuk a résztvevőket, ami hatalmas sikert aratott.
A feladatok összeállításánál igyekeztünk szem előtt tartani, hogy olyan plusz információt tudjanak elsajátítani a tanulók, amire az órák keretein belül nincs lehetőségünk. Elsőként minden csoport egy angol nevet választott magának, mint például girls, butterfly és hasonlók. Ezt követően elénekeltek egy dalt, amit saját maguk keresgéltek, és hetekkel a verseny előtt már lelkesen gyakoroltak is.

 

Ezt követően egy játékos keresztrejtvényt fejtettünk meg, majd egy TOTO következett, amire már hetekkel előtte igyekeztünk felkészíteni őket. Az egyik legérdekesebb a dobókockás- szituációs játék volt, ahol versengés folyt, ki is dobjon vele.
A teszt kitöltéséhez mi is segítséget nyújtottunk, de nagyon ügyesen helyt álltak a gyerekek.

Szóépítőn, vicces almaevésen és mozgásos székfoglalón is nagyon jól szórakoztunk. A program lezárásaként jutalomban is részesültek a tanulók. Összességében egy nagyon vidám,jó hangulatú, új ismeretekkel teli délutánon vehettünk részt, ahol a gyerekek is remekül érezték magukat. Mindez azt bizonyítja, hogy érdemes minél több ilyen rendezvényt szervezni, ami által mi is és az angol nyelv is közelebb tudott kerülni a gyerekekhez.

Weiszmüller Marina és Lőrik Lászlóné

 
 


Második angol nyelvi vetélkedő 2015. január 20.

Egy nagyon jó hangulatú délutánon vett részt 25 gyerek és 2 pedagógus az angol nyelvi vetélkedő keretein belül. Már a délelőtti órákban lelkesen készülődtünk a teremben. Pogácsával, üdítővel és egy kis cukorkával vártuk a résztvevőket, ami hatalmas sikert aratott.

A feladatok összeállításánál próbáltuk figyelembe venni, hogy olyan plusz információt tudjanak elsajátítani a tanulók, amire az órák keretein belül nincs lehetőségünk.  Elsőként minden csoport egy angol nevet választott magának, mint például monster,small monkey és hasonlók.

Ezután egy játékos rejtvényt fejtettünk meg, majd szavakat gyűjtöttek. A rengeteg szó összeszámlálása után Anglia és Magyarország nevezetességeit válogatták és ragasztották a diákok, ahol a zászlók pontos kiszínezéséért még plusz pontot is szerezhettek.

Az egyik legérdekesebb a papírkereső játék volt, mert csak a szerencsésebbek találtak valamilyen angol szót a fellelt cetlin.

A délután lezárásaként Activity játék következett, majd székfoglaló. A mutogatós játék sok izgalmat tartogatott, mert amellett, hogy értenie kellett a kapott angol szót, a csapatoknak fel is kellett ismernie.

Szerencsére nagyon érdeklődőek voltak a gyerekek a program iránt, így egy hasznos, jó hangulatú eseményen vehettünk részt tanárok és diákok egyaránt. Közelebb kerültek az angol nyelvhez, kultúrához és játékosan sajátítottak el új dolgokat is. Reméljük legközelebb is lehetőségünk nyílik egy ilyen délután megrendezésére!

Megjelent: 3273 alkalommal