Nyomtatás

B.5.0. Családi életre nevelés

Mézeskalács sütés

A családi életre nevelést iskolánk fontosnak tartja, ezért minden lehetőséget megragadunk, hogy tanulóinkat felkészítsük a családban végzett tevékenységekre.

Karácsony előtt az advent időszakában a legtöbb család közösen készülődik az ünnepre. Ebbe kapcsolódtunk mi is be a mézeskalácssütéssel. Tanulóink közül 152 fő, tanulóink 96 %-a kapcsolódott be a délutáni programba, 8 pedagógus segítségével.

A délutáni program 13 vagy 14 órakor kezdődött, és 16-17 óráig tartott.

A gyermekek nagy élvezettel készítették a tésztát, szaggatták a formákat. Szerencsére 3 tűzhelyben is tudtuk egyszerre sütni, így meg tudták várni az eredményt. Élvezettel kóstolgatták az általuk készített süteményt.

A tészta készítése közben barátkoztak a konyhai mérleggel, az előkészületek során a higiénés ételkészítéssel, kézmosás fontosságával.

Az elkészült sütemények egy részét becsomagolták az iskolánkba látogató vendégeknek, így megtapasztalták az ajándékozás örömét is. Volt, aki haza is vitt ajándékba a testvéreinek.

A foglalkozás az osztályközösség formálódása szempontjából is fontos volt, gyakorolták a munkamegosztást, az önmérsékletet, és közben jó hangulatban töltötték együtt a délutánt.

Megjelent: 1742 alkalommal